Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонедельник, 29.04.2024, 11:17

Прилуцький навчально-реабілітаційний центр

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2023 » Ноябрь » 21 » Всесвітній день дитини
15:30
Всесвітній день дитини

Дитина… Це слово, наче музика в серці люблячої мами, це ніжне, крихке створіння, яке протягує руки до нас, дорослих,  з проханням навчити, допомогти, захистити. Дитина  приходить в цей світ, щоб виконати свою місію, не зважаючи, з яким вона кольором волосся,  кольором очей  чи станом свого  здоров’я.

20 листопада 2023 року відзначається Всесвітній день дитини – свято взаєморозуміння та підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей зі всього світу.

Головна ідея, яке сповідують працівники Прилуцького навчально-реабілітаційного центру – діти мають залишатись дітьми, перш ніж стати дорослими, а обов’язок  кожного члену колективу – зробити все можливе, щоб вони зростали в комфортних умовах та мали щасливе дитинство.

Відповідно до Декларації прав дитини, прийнятою Генеральною Асамблеєю та Конвенцію про права дитини, заклад забезпечує кожній дитина  право на освіту, здоров’я, належну медичну допомогу, у тісній співпраці з батьками захищає право дитини на  ім’я та громадянство, право на турботливе родинне середовище та захист від жорстокого поводження чи насильства.

 20 листопада о 9.30  вихованці закладу долучились до Всеукраїнської  онлайн-руханки  в рамках    фестивалю  «Назустріч Успіху» , що проходив  у м. Вишневому  Київської області з метою популяризації здорового способу життя. Після руханки відбулося урочисте встановлення Національного рекорду «Єднання» щодо залучення дітей до рухової активності та проведення ментальних вправ разом з представниками  ЮНІСЕФ.

 Також  в рамках співпраці  в цей день до закладу  завітали студенти Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу разом  викладачами-наставниками  Наталією Пастушенко  та Зоєю Суддею  з розважальною програмою для дітей «Сторінками казок».  Героями розважальної програми стали персонажі улюблених казок та мультиків. Діти охоче  грали в ігри, виконували руханочки, таночки, допомагали персонажам долати перешкоди та цінувати дружбу. Для майбутніх педагогів  спілкування з дітьми додало практичного  досвіду  роботи.

В другу половину дня , 0 14.30   соціальним педагогом  Наталією ВЕДМІДСЬКОЮ організовано  засідання круглого столу  на тему :  « Захист прав та законних інтересів дітей». Метою зустрічі стало об’єднання зусиль усіх відповідальних відділів на привернення уваги до проблем дітей, сприяння покращенню обізнаності про права дітей  та вмінню застосовувати їх на практиці.

З досвіду роботи   розкрито наступні питання:

«Робота Центру соціальних служб  із сім`ями, які  перебувають в складних життєвих обставинах» ( практичний психолог центру соціальних служб Прилуцької міської ради  Віра ЧОРНОМАЗ );

«Обов`язки та відповідальність батьків за безпеку дитини ( старший інспектор з ювенальної превенції ВПГУНП Тетяна КУЗЬМЕНКО);

 «Забезпечення соціально-правового захисту дитини з боку служби у справах дітей» (начальник служби у справах дітей Прилуцької міської ради Людмила КУЛІЙ)

 «Як зберегти  власне та ментальне здоров`я дітей в умовах війни» ( практичний психолог КЗ «Прилуцький НРЦ»  Алла Васько).

До участі  у обговоренні  круглого столу долучилися  педагоги   та батьки.

Щиро дякуємо нашим колегам за співпрацю, за небайдужість до наших вихованців. Не зважаючи на складний час, маємо робити все, щоб на обличчях наших дітей сяяла посмішка!

   

   

   

Переглядів: 38 | Додав: SV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz