Однією з умов збереження та зміцнення здоров’я дитини, підвищення опору її організму до хвороб, і як наслідок успішності у навчанні є повноцінне харчування. Саме тому адміністрацією закладу приділяється велика увага даному питанню.
Організація харчування дітей у Прилуцькому НРЦ здійснюється відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» від 22 листопада 2004 року №591.
З метою зниження рівня захворюваності приділяється увага диспансерній групі дітей – з відхиленнями у стані здоров’я і хронічними захворюваннями. За призначенням лікаря ці діти отримують короткострокове дієтхарчування. Ведеться облік таких дітей, відповідно до вимог враховується тривалість застосування дієти і своєчасне переведення дітей на загальний стіл. На даний час в закладі 12 дітей на дієтичному харчуванні.
У закладі встановлено доцільний п’ятиразовий режим харчування, наявні меню-вивіски, графіки видачі їжі (затверджені директором закладу), добові проби. Призначені відповідальні особи за організацію харчування та відповідальна особа за зняття проби з готових страв.
Ведеться контроль за дотриманням правил організації харчування з боку медперсоналу та адміністрації.
У закладі наявні картотеки страв, орієнтовні двотижневі, сезонні меню, затверджені Держпродспоживслужбою щоденні меню-розкладки, котрі відповідають картотекам страв.
У закладі наявний весь набір продуктів. Всі продукти харчування відповідають вимогам державних стандартів, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість.