Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 16.05.2024, 22:08

Прилуцький навчально-реабілітаційний центр

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Февраль » 28 » ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ
16:45
ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Ти, рідна мово,

Чиста, як роса,

Цілюща й невичерпна, як криниця.

Святине наша, гордість і краса,

Ти – розуму народного скарбниця!

 

             21 лютого відзначався Міжнародний день рідної мови. Цій даті був присвячений Тиждень української мови « Мова моя калинова», що проходив з 20 по 24 лютого в комунальному закладі «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» (директор Гусаченко С.В.).

                                                                                                                      

           Протягом тижня були проведені тематичні дні: «Чарівний світ казки», «Краса і сила рідної мови», «Мова барвиста, мова багата», «Солов’їна наша мова», «Наша мова загадкова».

Вчителі початкових класів та вихователі дошкільних виховних груп Центру під час тематичних занять «Мова рідна - слово рідне», «Подорож Україною», «Люди, які прославили Україну», «Тарас Шевченко», «Мова калинова», «Я – українець, моя рідна мова – українська»; екскурсії до бібліотеки; літературної вікторини «На галявині казок», «З якого твору уривок», збагачували знання дітей про поетів, письменників, про їх твори; виховували любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова, дзвінким струмочком на музичних заняттях лунала в записах та співах українська пісня. Цікаво та змістовно пройшли розваги із завданнями мовленнєвого змісту «Дзвенить струмочком рідна мова» та «Казка запрошує малят» , проведені вчителями-логопедами Центру.

                                                                                                                            

             А закінчився тематичний тиждень веселощами та частуванням українськими варениками та млинцями під час свята «Українська Масляна», на якому діти ознайомились з народними традиціями та звичаями проводів зими та зустрічі весни.

       До свята та тематичного тижня були залучені батьки вихованців, які мали можливість отримати консультативну допомогу, поділитися досвідом сімейного виховання і проаналізувати особистий педагогічний досвід по формуванню у дітей любові і поваги до рідної мови.
              Всі ці заходи допомогли дітям глибше пізнати свою рідну мову, сприяли появі у дітей бажання до спілкування рідною українською мовою, прилучитись до скарбниці її багатств.

Директор КЗ « Прилуцький НРЦ» Гусаченко С.В.

 

 

Переглядів: 351 | Додав: SV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz