Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 16:03

Прилуцький навчально-реабілітаційний центр

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2019 » Апрель » 2 » ТИЖДЕНЬ ТЕАТРУ
16:32
ТИЖДЕНЬ ТЕАТРУ

ТЕАТР ЗАСВІЧУЄ ВОГНІ

     Стало доброю традицією в КЗ «Прилуцький НРЦ» проводити тиждень театру, присвячений Всесвітньому дню театру,що відзначається 27березня, залучаючи до участі в ньому всіх вихованців дошкільного віку. Згідно річного плану Центру на 2018-2019 навчальний рік театральний тиждень пройшов із 25.03. по 29.03.2019р на тему «Українська казка чарівна». 

     Зустріч з театром – завжди свято. Надзвичайно цікаво бути не тільки глядачем, а й учасником вистави. Особлива роль належить театру у вирішенні завдань, пов’язаних з вихованням і розвитком дитини-дошкільника. Спеціальні дослідження вчених-психологів, проведені в нашій країні і за кордоном, показали, що обидві ролі і актори – є для розвитку дитини дуже значущими. Театр є однією з найяскравіших барвистих і доступних сприйняттю дошкільників сфер мистецтва. Він розвиває уяву і фантазію, сприяє творчому розвитку дитини і формуванню базису його особистої культури. За естетичної значущості і впливу театр займає почесне місце поряд з музикою, образотворчою діяльністю.

     Театралізована діяльність дозволяє стимулювати вихованців будь якого віку до образного й вільного сприйняття навколишнього світу. За її допомогою діти вчаться поважати чужу думку, вчаться фантазувати, уявляти , спілкуватися. Театральна діяльність формує у дошкільників комунікативні уміння, підвищує самооцінку, розвиває мову, емоційну сферу і просто вносить яскраву незабутню різноманітність у повсякденне життя, збагачує внутрішній світ.

Метою і завданням таких театралізованих заходів у нашому Центрі є :

  • розвиток естетичних здібностей;
  • розвиток сфери почуттів, співучасті, співпереживання;
  • виявлення обдарованих дітей;
  • опанування навичок спілкування й колективної творчості.

     За час тижня театру юним учасникам вдається бути і глядачами і самостійно виступати на імпровізованій сцені.

                  

     В перший день тижня «Українська казка чарівна» дошкільнят зустрічала весела і водночас таємнича Закуліска (вчитель-логопед Ліхачова В.М.) та музичний керівник Богушева А.В., де під час вікторини, веселих театральних ігор діти поповнювали свої знання про театральне мистецтво, про ляльок та акторів, про музику в театрі. У таємничий світ лялькового театру повели вчителі-дефектологи Халдай Л.М., Тищенко Т.М.,Шаповал Л.М., Сердюченко Н.В. та музичний керівник Богушева А.В. , показавши дошкільникам лялькову виставу «Курочка ряба».

                  

     У рамках Тижня театрального мистецтва були показні вихованцями дошкільного віку казки: «Лисичка та Журавель», «Колобок», «Ріпка» використанням різних видів театру (лялькового, тіньового, пальчикового, настільного, театру на фланелеграфі, театру «Фартушок», театру м’якої іграшки).

         

     Педагогічний колектив Центру під час тижня театру зробив життя наших вихованців цікавим і змістовним, наповнив його яскравими враженнями, цікавими справами, радістю творчості. Учасники театрального тижня не прощаються з театром, а говорять «До нових зустрічей!»

Переглядів: 300 | Додав: SV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Апрель 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz