Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 08:31

Прилуцький навчально-реабілітаційний центр

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2019 » Апрель » 2 » ТИЖДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ
16:01
ТИЖДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

     З метою відзначення Міжнародного дня рідної мови (21 лютого), виховання у підростаючого покоління національної гордості, любові до рідної мови, українського народу, держави, вшанування народних традицій, розширення пізнавальних інтересів учнів з української мови, літературного читання, суспільствознавства з 18 по 22 лютого 2019 року було проведено Тиждень рідної мови «Яке то диво, наша мова». Протягом тижня в дошкільних виховних групах були проведені тематичні дні: «Чарівний світ казки», «Краса і сила рідної мови», «Мова барвиста, мова багата», «Солов’їна наша мова», «Наша мова загадкова».

                          

    Вчителі початкових класів Музиченко Т.Б., Сполітакова В.І., Сидоренко Ю.П., Петренко С.В. та вихователі дошкільних виховних груп Центру Бонько Т.В., Хромова Н.С., Максюта О.А., Котеленець О.І. під час тематичних занять «Мова рідна - слово рідне», «Подорож Україною», «Люди, які прославили Україну», «Тарас Шевченко», «Мова калинова», «Я-українець, моя рідна мова – українська»; екскурсії до бібліотеки; літературної вікторини «На галявині казок», «З якого твору уривок» збагачували знання дітей про українських поетів, письменників, про їх твори; виховували любов до національних традицій, народної мудрості, до краси і гармонії рідного слова. Дзвінким струмочком на музичних заняттях, проведених муз керівником Богушевою А.В. лунала в записах та співах українська пісня. Цікаво та змістовно пройшла розвага із завданнями мовленнєвого змісту «Чарівні звуки, рідне слово, моя сердечна рідна мова» , проведена вчителями-логопедами шкільного відділення.

                  

    Закінчився тематичний тиждень загальним родинним святом «Проводи Зими, зустріч Весни », спільно з студентами Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу, на якому діти ознайомились з народними традиціями та звичаями проводів зими та зустрічі весни. До свята та тематичного тижня були залучені батьки вихованців, які мали можливість отримати консультативну допомогу, поділитися досвідом сімейного виховання і проаналізувати особистий педагогічний досвід по формуванню у дітей любові і поваги до рідної мови.
Всі ці заходи допомогли дітям глибше пізнати свою рідну мову, сприяли появі у дітей бажання до спілкування рідною українською мовою, прилучитись до скарбниці її багатств.

Переглядів: 236 | Додав: SV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Апрель 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz