Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 16.05.2024, 19:08

Прилуцький навчально-реабілітаційний центр

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Ноябрь » 23 » ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ
14:08
ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

 

 Тиждень безпеки дорожнього руху

в КЗ «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради

 

          З 13 по 19 листопада 2017 року в КЗ «Прилуцький навчально-реабілітаційний центр» Чернігівської обласної ради пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху .

         Протягом тижня вихованці Центру молодшого шкільного та дошкільного віку відповідно розробленого плану заходів та наданих методичною службою методичних рекомендацій мали можливість якомога більше дізнатись про правила дорожнього руху: облаштування дороги, дію світлофора, дорожні знаки, призначення деяких з них, тощо. Під час бесід, розглядання ілюстрацій, читання художніх творів, створення ігрових ситуацій дітям надавалась можливість запам’ятати та вивчити правила безпечних ігор з м’ячем, катання на самокатах, велосипедах поблизу дороги.

          

         Для того, щоб закріплювати знання дітей та формувати навички дисциплінованого пішохода, педагогами дошкільного відділення Центру було організовано належне розвивальне середовище з безпеки руху. Практичні заняття в куточках безпеки руху на ігрових макетах дали змогу створити умови для відпрацювання правильної поведінки дітей на вулиці, автоматизації навичок дисциплінованого пішохода. Макети вулиці та перехрестя, обладнані в ігрових кімнатах, вихователі активно використовували як з навчальною метою, так і за для створення умов для самостійної ігрової діяльності дітей. Протягом тижня кожен день мав своє тематичне спрямування : «День світлофора», «День дорожнього транспорту», «День проїжджої частини», «День пішохода», «День дорожніх знаків», вихователями підібрані відповідні форми роботи з дітьми. Цікаво та змістовно було проведено тематичну розвагу «Азбука міста» (17.11.2017 року, вихователь Перепелюк М.П.), де діти в ігровій формі вивчали дорожні знаки, закріплювали правила пішоходів, правила безпечних ігор з м’ячами поблизу дороги. Усі заняття проводились у формі сюжетно – рольових, дидактичних ігор, що заохочувало дітей до активної ігрової та рухової діяльності: діти вправлялись в правильному руху на велосипедах, самокатах, переході ігрової вулиці, тощо. Гра дітей ставала цікавішою, якщо «водії» й «пішоходи» не лише рухаються у визначених напрямках, а «інспектор ДПС» регулює рух, але в гру включалися «машини спеціального призначення» - «швидка допомога», «пожежна», «таксі»; ситуації коли «пішоходи» поспішають на роботу, до школи, в магазин тощо. Заняття з малювання, аплікації, ліплення закріпили знання дітей на практиці. Діти знають за яким номером можна викликати швидку допомогу, поліцію, орієнтуються у призначенні найпростіших дорожніх знаків. Цікаво та змістовно пройшов тематичний тиждень на шкільному відділенні. Класоводами початкових класів Сидоренко Ю.П., Сполітаковою В.І., Петренко С.В., Музиченко Т.Б. було організовано тематичну виставку дитячої літератури «Твій друг – безпечний рух», проведено цільову екскурсію на перехрестя «Ти-пішохід» ,вікторину «Знай і вивчай правила дорожнього руху», класну годину «Безпека на дорозі- безпека в житті». Вихователями виховних груп школярів проведено інформаційно-розважальну гру «Мій друг-безпечний рух», бесіди про правила дорожнього руху, класну годину «Безпека на дорозі- безпека в житті».             Цікавою подією для учнів початкових класів та вихованців старшого дошкільного віку стала зустріч з інспектором сектору реагування патрульної поліції №1 Прилуцького відділу поліції майором поліції Чернявською Оксаною Володимирівною, яка розповіла про правила поведінки на дорозі, дорожні знаки та дорожню розмітку та ознайомила дітей з машинами спеціального призначення.

                                     

Також під час уроку на тему «Безпека дорожнього руху – запорука життя» дітям були запропоновані проблемно-пошукові питання та практичні завдання , які підтвердили отримані дітьми знання про правила поведінки на вулиці. Силами педагогічного колективу виготовлені спеціальні атрибути для сюжетних ігор дітей, створено відповідно тематики предметно-розвивальне середовище. Вкінці тижня організовано виставку дитячих книжок-малючок «Безпечні дороги».

          

           Для попередження дорожньо-транспортного травматизму серед дітей для батьків були виготовлені спеціальні пам’ятки, які допоможуть батькам правильно роз’яснювати дітям правила дорожнього руху і прививати навички дисциплінованості на вулицях і дорогах. Заходи, проведені під час тематичного тижня висвітлені у місцевій газеті «Град-Прилуки».

 

Переглядів: 486 | Додав: SV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz