Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетверг, 16.05.2024, 07:31

Прилуцький навчально-реабілітаційний центр

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0
Головна » 2023 » Май » 1 » Тиждень безпеки
14:20
Тиждень безпеки

     Збереження свого життя у сучасному світі залежить від вміння правильно діяти при надзвичайних ситуаціях. Це питання є надзвичайно важливим для кожного з нас. З метою формування навичок безпечної поведінки з 24 квітня по 28 квітня у КЗ « Прилуцький НРЦ»  було  проведено  «Тиждень Безпеки». Тиждень безпеки дитини є формою систематизації знань дітей про безпечну поведінку й довкілля. Діти мають дізнаватися про правила безпечної поведінки і від педагогів, і від батьків. Тому доцільно організувати комплексну роботу, передбачаючи взаємодію всіх учасників освітнього процесу.

    Тиждень безпеки дитини в закладі щорічно організовується задля набуття й поглиблення теоретичних знань і практичних навичок безпечної поведінки у дітей. Навчання дітенй безпечної поведінки не має обмежуватися лише засвоєнням ними норм і правил. Спрямовуємо свою роботу на усталення свідомої обачності у малят, навичок орієнтування та швидкого реагування за надзвичайних ситуацій.Також психологічно готуємо дітей належно поводитися у разі повідомлення про небезпеку, зокрема: адекватно сприймати інформацію, не панікувати уважно слухати накази дорослих виконувати практичні дії.

    Зміст заходів Тижня залежить від місцевих умов, традицій, природних особливостей, досвіду вихователів та підготовленості дітей.

     Протягом Тижня передбачались: вікторини, змагання, комбіновані естафети, перегляди театралізованих вистав, огляди-конкурси малюнків з питань безпеки життєдіяльності, виставки навчально-наочних посібників з питань безпеки життєдіяльності, виготовлених дітьми та вихователями, рольові ігри.

    Значну увагу приділяють дидактичним іграм, щоб: цілеспрямовано керувати поведінкою дітей під час змодельованих ситуацій, обговорювати ситуації, шукати гуртом правильну відповідь. Також створюють умови для самостійних форм дитячої творчості.

   

   

   

 

Робота з батьками

    Батьки не мають бути осторонь заходів Тижня безпеки дитини. Тому перед педагогічним колективом нашого закладу постає завдання — зацікавити батьків, зробити їх однодумцями. З одного боку, це складно через звичайну зайнятість батьків, але, з іншого боку, дорослим завжди цікаво, що відбувається в закладі, поки вони на роботі. Для батьків підготовленні консультації та поради для більш детального навчання дітей в дома.

https://prilnrc.at.ua/konsultacija_dlja_batkiv_odin_vdoma-bezpeka_ditini.docx

https://prilnrc.at.ua/konsultacija_dlja_batkiv_pershi_uroki_vikhovannja-.docx

https://prilnrc.at.ua/konsultacija_dlja_batkiv_komp-juterna_zalezhnist-v.docx

https://prilnrc.at.ua/konsultacijadlja_batkiv_profilaktika_orvi_zasobami.docx

https://prilnrc.at.ua/konsultacija_dlja_batkiv_profilaktika_gostrikh_otr.docx

   

    Наприкінці, на заключному етапі Тижня безпеки дитини, провели  розвагу під назвою «Книга безпечної поведінки», щоб: пригадати  з дітьми всі події, з’ясувати, що найбільше сподобалося, дізнатися побажання.

      А підбиваючи підсумки: зауважуємо рівень і якість виконання заходів, оцінюємо роботу педагогічних працівників, аналізуємо дії дітей та участь батьків.

Переглядів: 60 | Додав: SV | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Май 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz