Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСреда, 15.05.2024, 03:13

Прилуцький навчально-реабілітаційний центр

Меню сайту
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2014 » Сентябрь » 18 » ОСЬ І ЛІТО ПРОМАЙНУЛО
14:33
ОСЬ І ЛІТО ПРОМАЙНУЛО

Відповідно до Закону України «Про дошкільну освіту» (із змінами), Положення про дошкільний навчальний заклад компенсуючого типу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 №305 (із змінами), листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України щодо організації роботи в дошкільних навчальних закладах у літній період від , на виконання плану роботи  навчально-реабілітаційного центру  на оздоровчий період 2014 року, наказу по закладу від 19.05.2014№76 «Про роботу НРЦ на час  оздоровчого періоду» з 1 червня до 31 серпня 2014 всі спецгрупи були переведені на літній режим роботи, режим кожної вікової групи погоджено з  Прилуцьким міськрайонним управлінням Головного Управління Держсанепідемслужби в Чернігівській області.

 Завдання роботи Центру в оздоровчий період виконано:

1. Створено умови для ефективного оздоровлення дітей улітку шляхом упровадження сучасних здоров'язбережувальних та здоров'яформувальних освітніх технологій.

2. Продовжено поглиблену роботу з розвитку у дошкільників з особливими освітніми потребами позитивного ставлення до духовних цінностей через ознайомлення з літніми народними та календарними святами.

3. Активізовано взаємодію з батьками з питання забезпечення психоемоційного комфорту дитини в умовах Центру та сімї  в оздоровчий період.

 

  Для якісного проведення оздоровчого періоду була проведена попередня робота:

-         на засіданні педагогічної ради розглянуто питання про особливості організації та змісту освітньої, оздоровчої роботи у літній період (протокол від 30.05.2014 №5);

-         проведено інструктаж педагогічних, медичних працівників і технічного персоналу закладу;

-         проведено консультації для вихователів: «Профілактика кишкових отруєнь»,

«Особливості організації загартування влітку», «Ігрова діяльність на свіжому повітрі», «Шляхи активізації рухової діяльності влітку», «Традиційні та нетрадиційні засоби загартування».

Проведено усне анкетування  серед батьків «Побажання та пропозиції щодо роботи в літній оздоровчий період» .

Спецгрупи на літній період були  забезпечені виносними іграшками, спеціальними атрибутами для сюжетно-рольових, дидактичних, настільно-друкованих, рухливих, театралізованих, конструкторсько-будівельних ігор, іграшками для ігор з вітром, піском, водою.

 Частково відремонтовано всі ігрові майданчики, пофарбовано обладнання на дитячих майданчиках ,  Всі майданчики доповнено новим обладнанням ландшафтного дизайну, виготовленим вихователями  з покидькового матеріалу.

В період з 01.06.2014 по 31.08.2014 в закладі було оздоровлено 55% дітей, 45% було оздоровлено вдома. Двоє дітей перебували на відпочинку за кордоном в США (з.. по...).Учні початкової школи перебували на відпочинку в пришкільному таборі “ Веселка”, створеному при Удайцівській спеціальній школі-інтернаті протягом липня-серпня (дві зміни).

 Збережені місця за дітьми в Центрі  у літній оздоровчий період на підставі заяв батьків.

На оздоровчий період була збільшена вартість харчування на 10%, харчування і становила 29 гривень на день,  завжди була можливість  якісно організувати ІІ сніданок свіжими ягодами, фруктами, соками. Систематично проводився контроль за наявністю сертифікатів якості харчових продуктів, технології приготування їжі, якістю питної води, організації харчування дітей .  Здійснювався контроль за проведенням систематичних загартовуючих процедур, за упорядкуванням літнього одягу та наявності щоденних головних уборів. Порушень щодо наявності головних уборів у всіх вікових спецгрупах. не виявлено

Особлива увага приділялась профілактиці дитячого травматизму та запобіганню нещасних випадків. Випадків травмування дітей протягом оздоровчого періоду не зафіксовано.

В кожній віковій групі розроблено основні фізкультурно-оздоровчі заходи на літній оздоровчий період за схемою:

-         ранкова гімнастика;

-         заняття з фізичної культури;

-         рухливі ігри;

-         фізкультхвилинки;

-         заняття у  плескальному  басейні ;

-         спортивні вправи та ігри спортивного характеру;

-         піші переходи;

-         цільові прогулянки;

-         гімнастика пробудження;

-          гімнастика після денного сну;

-         загартувальні заходи;

-         спортивні свята, розваги.

Використовувалися слідуючі оздоровчі методики: обливання водою, полоскання горла водою кімнатної температури, сонячні ванни, прогулянки босоніж по вологому піску, траві, прогулянки на свіжому повітрі. Здійснювався медико-педагогічний контроль  рухового режиму в усіх вікових групах.

Всі види занять за виключенням музичних проводились на свіжому повітрі.

     Були проведені свята та розваги:

  • до Дня захисту дітей    свято «Три бажання »;
  • Свято випуску до школи “Прощавай, наш рідний Центр”;

Музично-літературний захід до Дня Конституції України “Права маленької дитини”;

Музично-літературна розвага до Всесвітнього дня дружби;

Розвага “ Яблуневий Спас”

Фольклорна розвага”Зелені свята влітку”

  • розвага -  на Івана Купала — фольклорна розвага «Ой, на Івана, ой на Купала»,
  • розвага «Будь обережним”( до літнього тижня безпеки),
  • до Дня незалежності - розвага "Свято ураїнської пісні".

Проведено Дні  здоров`я: “Кольорове літо”, «Літо, до побачення!», організовано  дитячі конкурси:

   «Найкращий малюнок на асфальті», «Розкажи вірша про літо», проведено екологічну акцію до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища(червень).

З метою активізації патріотичного виховання  протягом оздоровчого періоду впроваджено в роботу з дітьми психолого педагогічні проекти “Національні традиції українського народу”(червень), “У світі рідної природи”(червень), “ Моє місто” (краєзнавчий, липень) та “Ми роду вкраїнського діти (тиждень державності”,серпень).

Оформлено виставки дитячих робіт “Здрастуй, літо веселкове”, “Моя рідна Україна”.

Оздоровчий період 2013/2014 в  Центрі проведено на належному рівні. Всі педагоги працювали з творчою віддачею, активізували індивідуальний потенціал кожної дитини .

Переглядів: 918 | Додав: SV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Сентябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Бесплатный хостинг uCoz